De ce trebuie să rezervăm din timp fotograful de nuntă?

Cred că acesta este una dintre întrebările mele preferate, iar răspunsul îl voi da cu cea mai mare plăcere. De 4 ani, de când mă ocup de fotografiile de nuntă și după zecile de nunți avute, am învățat că fotograful ales din timp este cea mai bună alegere.

Și în continuare voi încerca să fiu cât de clar pot pentru a vă face pe voi, viitorii miri, să înțelegeți de ce este extrem de important să îți rezervi fotograful din timp



1. Pentru că poți lucra cu fotograful pe care l-ai visat

Da, este adevărat. Dacă ai visat la un fotograf și îl vrei neapărat la nunta ta, acum ai posibilitatea să îl rezervi doar pentru tine dacă discuția cu el e avută din timp, la vremea când el nu are încă un contract semnat cu alt client.

> REZERVA ACUM FOTOGRAFUL PENTRU NUNTA TA!

2. Pentru că fotografii buni își completează calendarul cu maxim 4-5 luni înainte 

Să luăm spre exemplu data de 1 iulie 2017. Teoretic, și de cele mai multe ori și practic, un fotograf profesionist de nuntă va avea această dată ocupată până la 3 mai 2017.

Este aproape imposibil ca un fotograf cu aproximativ 10 cereri de ofertă pe zi să nu își găsească client potrivit pentru datele de peste 3-4 luni.

Așadar, gândirea care vă face să vă căutați fotograful de nuntă doar cu 2-3 luni înainte de eveniment este puțin greșită, dacă nu se bazează și pe alți factori care vă împiedică să semnați mai din timp.

3. Pentru că ai timp să îl cunoști și să stabilești o legătură apropiată cu el

Așa cum am menționat și în articolul despre Cum ne alegem fotograful de nuntă legătura dintre client și fotograf ar trebui să fie mai mult decât una profesională. Ar trebui să fie una de prietenie, de colaborare foarte bună. Cu siguranță te-ai aflat în situația în care nu ai putut să fii tu însuți atunci când o persoană despre care nu știai nimic ți-a făcut o fotografie.

4. Pentru că poți negocia un pachet mai bun

Rezervându-ți din timp fotograful de nuntă poți avea avantajul să nu-și fi mărit încă prețurile pentru sezonul următor și ești cu un pas înainte. Vei beneficia de servicii premium la un cost mai bun decât dacă ai semna cu 1-2 luni înainte de eveniment.

5. Pentru că are timp să se documenteze cu privire la nunta ta

Lăsându-i la dispoziție o perioadă de câteva luni, poate chiar un an, un fotograf profesionist și-ar pregăti mult mai meticulos nunta la care ar urma să fie prezent. S-ar interesa mai mult în legătură cu locurile posibile pentru ședințele foto, locații noi sau chiar locații ascunse pe care nu le-ar fi putut găsi într-o perioadă scurtă de timp.

> VEZI AICI INTREG PORTOFOLIUL MEU DE NUNTA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu